Adres: Walstraat 72 te Vlissingen
Telefoon: 0118 853 182 - Whatsapp: 06 44 88 07 88
Staat je toestel er niet bij? Neem contact met ons op!

Samsung Galaxy S7 release, specs en alles wat we weten!

Samsungs vlaggenschip voor 2016

De Galaxy S7 is Samsungs vlaggenschip voor 2016 dat voortborduurt op de basis die met de Galaxy S6 is gelegd. Deze smartphone is in 2015 gelanceerd en heeft een behuizing van metaal en krasbestendig glas, die door media goed is ontvangen. Ook zijn er grotere versies van dat toestel verschenen in de vorm van de Galaxy S6 Edge en Galaxy S6 Edge+. De Galaxy S7 zal in twee varianten verschijnen.

De reguliere Galaxy S7 heeft een 5,1 inch-scherm met een QHD-resolutie, terwijl de Galaxy S7 Edge – de variant met gebogen schermranden – 5,5 inch meet. Beide toestellen zijn voorzien van een super-amoled-paneel en nagenoeg dezelfde specificaties. Wel wijkt de accucapaciteit af: de S7 Edge krijgt een grotere accu, wat logisch is gezien het grotere scherm, dat meer energie vreet.

De Samsung Galaxy S7 in vogelvlucht

Critici waren in 2015 erg te spreken over het 5,1 inch-scherm van de Galaxy S6, dat van een hoge QHD-resolutie (2540 bij 1440 pixels) is voorzien. Hierdoor heeft het toestel een indrukwekkende pixeldichtheid van 577 ppi, waardoor afzonderlijke pixels onmogelijk te onderscheiden zijn. De Galaxy S7 heeft nagenoeg hetzelfde scherm, maar is op een groot aantal vlakken verbeterd. Hierna zetten we de belangrijkste specs op een rijtje.

–» Fraaie dunne behuizing van metaal en glas die waterbestendig is
–» Prachtig super-amoled-display van 5,1 inch met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels
–» Krachtige Exynos 8890-chip van Samsung die wordt bijgestaan door 3GB of 4GB RAM
–» Ondersteuning voor 4G+, nfc, draadloos opladen en Quick Charge

Bekend ontwerp, betere specs

De verwachting is dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung op 11 maart wordt uitgebracht. Op 21 februari aanstaande wordt het toestel officieel uit de doeken gedaan, één dag voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Afhankelijk van de regio is de S7 waarschijnlijk voorzien van een krachtige Exynos 8990- of Snapdragon 820-chip, 4GB aan RAM, micro-usb-ondersteuning en een verbeterde 12 megapixel-camera. Die moet dankzij een diafragma van f/1.7 en een grotere sensor betere foto’s schieten bij weinig licht.

Ook steekt de cameralens ditmaal minder uit, waardoor de achterkant van het toestel gladder aanvoelt. Verder krijgt de camera een nieuwe feature genaamd Vivid Photo. Hiermee kun je gifjes, bewegende foto dus, vastleggen, net zoals bij de iPhone 6S (Plus). De voorkant van de Samsung Galaxy S7 wordt uitgerust met een 5 megapixel-camera. Daarmee kun je scherpe selfies schieten en videogesprekken in full-hd voeren. Het design van de Galaxy S7 is herkenbaar; afgezien van de vierkante homeknop is er weinig verschil met de Galaxy S6.

Het is aannemelijk dat het toestel standaard op Android 6.0 Marshmallow draait. Dit is de laatste versie van Googles mobiele besturingssysteem die gebruikers onder meer afzonderlijke app-permissies laat beheren en de handige zoekfunctie Google Now on Tap bevat. Voor de nieuwe Android-release neemt Samsung zijn TouchWiz-skin onder handen, waardoor deze overzichtelijker en minder druk wordt. Hierdoor moeten haperingen en vastlopers tot het verleden behoren.

Samsung Galaxy S7 release op 11 maart

Eerder gingen geruchten dat Samsung de Galaxy S7 in de tweede helft van 2015 zou uitbrengen, om op die manier te concurreren met de iPhone 6S. Het nieuws was opvallend, mede omdat Samsung normaliter altijd de nieuwe Galaxy Note in de tweede helft van het jaar uitbrengt. Deze smartphone moet concurreren met de nieuwe iPhone, omdat beide veelal in dezelfde periode uitkomen. De Note 5 is inmiddels verschenen, maar een Galaxy S7 release laat nog even op zich wachten. Naar verwachting is het toestel vanaf 11 maart verkrijgbaar in de Benelux.

Het toestel verschijnt in de kleuren zwart, wit, goud en zilver. De adviesprijs is hoogstwaarschijnlijk even hoog als die van de S6: 699 euro.

Meerdere modellen

Al langer gaan de geruchten dat Samsung de Galaxy S7 net als zijn voorganger gaat uitbrengen in meerdere versies. De reguliere Galaxy S7 zou 143,4 bij 70,8 bij 6,9 millimeter meten en daarmee grofweg even groot zijn als de S6. De grotere S7 Edge wordt mogelijk 163,3 bij 82 bij 7,8 millimeter groot, waarmee hij min of meer dezelfde afmetingen heeft als de Galaxy Mega 2. Dat toestel is voorzien van een gigantisch 6 inch-scherm.

De ‘normale’ Galaxy S7 is voorzien van dezelfde afgeronde hoeken als de S7 en alleen de fysieke homeknop heeft een meer rechthoekige vorm gekregen. Ook krijgt de smartphone de beschikking over een geheugenkaartsleuf aan de zijkant. Bij de Galaxy S6 en S6 Edge(+) is het niet mogelijk om het opslaggeheugen uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Nu is dat wel weer mogelijk.

Geruchten en verbeteringen

Eerder gingen geruchten dat Samsung de Galaxy S7 zou voorzien van een snellere usb-c-poort, waarmee de accu na 30 minuten opladen genoeg stroom moet hebben om de dag door te komen. Met draadloos opladen is je toestel na twee uur volledig opgeladen. Naar nu blijkt krijgt de S7 toch weer een micro-usb-poort, al neemt de accucapaciteit toe tot 3000 mAh. De grotere Galaxy S7 Edge krijgt een 3600 mAh-accu. Dat is fors meer dan bij hun voorgangers, die het moesten doen met een 2550 en 2600 mAh-accu.

Andere geruchten gaan over de water- en stofdichtheid. Samsung zou een nieuwe techniek ontwikkeld hebben waarmee de Galaxy S7 en S7 weer waterdicht worden. Dit was bij de Galaxy S5 al het geval, maar door de overstap van een plastic behuizing naar metaal en glas moest dit losgelaten worden, tot teleurstelling van veel gebruikers. De nieuwe Samsung-toestellen kunnen waarschijnlijk wél weer tegen een spatje water. Ook wordt het scherm misschien drukgevoelig, zodat je door harder of zachter te drukken specifieke acties uitvoert. Wij zijn erg benieuwd of en hoe de fabrikant deze feature gaat toepassen.

Bron: http://www.androidplanet.nl/samsung/galaxy-s7/

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.

WhatsApp Chat met ons via WhatsApp