Adres: Walstraat 72 te Vlissingen
Telefoon: 0118 853 182 - Whatsapp: 06 44 88 07 88
!!LET OP!! WIJ ZIJN ONDANKS DE LOCKDOWN GEWOON OPEN !!
Staat je toestel er niet bij? Neem contact met ons op!

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7: wat je moet weten

Het duurt nog even voordat Samsung de Galaxy Note 7 officieel gaat introduceren, maar inmiddels beginnen de eerste nieuwtjes en geruchten al over de phablet te verschijnen. Veel concrete informatie is er momenteel nog niet beschikbaar, echter zullen we dit artikel geregeld voorzien van updates, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste Galaxy Note 7 nieuws.

Wanneer is de Galaxy Note 7 te koop?

Vorig jaar lanceerde Samsung op 13 augustus de voorganger van de Galaxy Note 7, maar dit toestel is helaas nooit in Europa uitgebracht, in plaats daarvan introduceerde het een 5,7-inch Galaxy S6 Edge+. De Note 5 zou in Europa niet zijn uitgebracht omdat Europeanen vrijwel geen gebruik zouden maken van de S Pen stylus. Het goede nieuws is dat Samsung dit jaar lijkt terug te komen op deze beslissing, want de Galaxy S7 Edge is standaard al 5,5-inch groot, waardoor er geen noodzaak lijkt te zijn om een grotere variant uit te brengen en daarnaast claimen verschillende insiders dat Samsung de Galaxy Note 7 in augustus ook weer in Europa gaat uitbrengen.

Het ontwerp van de Galaxy Note 7

Er is nog weinig informatie verschenen over het ontwerp van de Galaxy Note 7, desondanks verwachten we dat het uiterlijk vrijwel niet gaat veranderen. De Galaxy S7 en S7 Edge zijn qua uiterlijk ook grotendeels hetzelfde gebleven met enkele welkome verbeteringen. De behuizing van deze modellen heeft bijvoorbeeld een IP68-rating gekregen en dat betekent dat ze water- en stofdicht zijn, een eigenschap waarover de Galaxy Note 7 naar verluidt ook beschikt.

We verwachten dat de Galaxy Note 7 een aluminium frame krijgt met een voor- en achterkant van Gorilla Glass en natuurlijk een opening voor de S Pen stylus. Verder is het aannemelijk dat de phablet net als de Galaxy S7-serie weer een micro-sd-slot krijgt aan de bovenkant,waarmee het opslaggeheugen is uit te breiden.

Galaxy Note 7 krijgt groter scherm

Samsung heeft in de afgelopen jaren gekozen voor een 5,7-inch AMOLED-scherm met een Quad HD-resolutie van 2560 x 1440 (515 pixels per inch). De AMOLED-technologie zorgt ervoor dat kleuren van het beeldscherm afspatten en dat zwart ook echt zwart is, omdat individuele pixels kunnen worden uitgeschakeld. Een recent gerucht suggereerde dat de Galaxy Note 7 een groter 5,8-inch scherm krijgt met dezelfde resolutie. Dit betekent dat de pixeldichtheid zakt naar 506 pixels per inch, echter is dat verschil met het blote simpelweg niet te zien. Vermoedelijk zal de helderheid van het scherm ook worden opgeschroefd, zodat alles goed leesbaar blijft in direct zonlicht.

Dual Pixel-camera voor Note 7

De Galaxy S7-serie is dit jaar voorzien van een 12-megapixelcamera en dezelfde module gaat naar alle waarschijnlijkheid ook voor Galaxy Note 7 worden gebruikt. Deze nieuwe sensor heeft een f/1.7-lens en laat daardoor veel meer licht op de sensor vallen, zodat foto’s er bij weinig licht aanzienlijk beter uitzien. De cameramodule is ook voorzien van de Dual Pixel-technologie, waarbij alle pixels op de CMOS-sensor kunnen worden gebruikt voor autofocus. Het resultaat is dat de camera in alle situaties snel en nauwkeurig kan scherpstellen. Aan de voorzijde verwachten we een 5-megapixelcamera voor het maken van selfies.

Samsung Galaxy Note 7 specificaties

Over de hardware van de Galaxy Note 7 is nog weinig bekendgemaakt, hoewel het toestel mogelijk opnieuw enkele onderdelen van de Galaxy S7 gaat lenen. De Galaxy Note 7 komt met Samsungs eigen Exynos chipset of een processor van Qualcomm, vermoedelijk gaat het hier om de Snapdragon 820 of Exynos 8890. Het werkgeheugen zou wel zijn opgeschroefd van 4GB naar 6GB LPDDR4.

Vorig jaar werd er een 32GB- en 64GB-versie op de markt gebracht, maar door de terugkeer van het micro-sd-slot is het aannemelijk dat er dit jaar alleen een Galaxy Note 7 verschijnt met 32GB opslagcapaciteit, dat door de gebruiker is uit de breiden via het micro-sd-slot. Informatie over de capaciteit van de accu is er nog verschenen.

Samsung Galaxy Note 7 software

Het is nog niet geheel duidelijk of de TouchWiz-skin van de Galaxy Note 7 gebaseerd is op Android 6.0 Marshmallow of op het nieuwe Android N besturingssysteem, dat nog geen releasedatum heeft gekregen. De Note 7 krijgt ongetwijfeld een aantal nieuwe features, echter is het wachten nog op concrete informatie. De TouchWiz-versie die op de Galaxy S7 en S7 Edge draait kan als een goede indicator worden gezien van wat we later dit jaar op de Galaxy Note 7 mogen verwachten.

Samsung Galaxy Note 7 kopen, prijs en abonnement

De Galaxy Note 7 wordt pas in de tweede helft van 2016 verwacht en het is daardoor lastig in te schatten wanneer de lancering exact zal plaatsvinden. Gezien zijn voorgangers ligt het voor de hand dat de Galaxy Note 7 een adviesprijs krijgt van om en nabij de 800 euro.

Shopping cart

0

Geen producten in je winkelmand.

WhatsApp Chat met ons via WhatsApp